Kalinić: Od Đorđevića sam dobio glupav razlog zašto nisam pozvan u reprezentaciju

0
12
Foto: MN Press

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić kazao je da mu je bilo veoma teško kada se nije našao na spisku reprezentacije Srbije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Kalinić kaže da ga je odluka tadašnjeg selektora Aleksandra Saše Đorđevića itekako iznenadila.

“Ni dvije godine kasnije nije mi jasno zašto nisam bio pozvan. To je pitanje za Saleta Đorđevića. Nisam nikada dobio… U stvari, dobio sam neki banalan, glupav razlog koji ni meni nije bio jasan. Ne znam stvarno, ne znam šta da ti kažem, ne znam razlog. Ne sjećam se tačno formulacije, zato neću da citiram, ne sjećam se tačno, ali znam da ništa konkretno nisam dobio tipa „radio si loše ovo“ ili „želim drugog čovjeka na tvojoj poziciji“ ili „ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa“… Sve je bilo nešto izokola, ništa mi nije bilo jasno posle tog razgovora”, kazao je Nikola Kalinić.

Košarkaš Zvezde se osvrnuo i na postavljanje Svetislava Pešića na mjesto selektora reprezentacije Srbije.

  • “Drago mi je, Kari je veliko ime srpske košarke, sa ogromnim iskustvom i uspesima iza sebe. Kvalifikacije su se završile kako su se završile, malo je bio i nesrećan splet okolnosti, ali šta da se radi, idemo dalje, čekaju nas naredna takmičenja”, rekao je Kalinić.