Jovanka Radičević za Indirekt: Plasman na OI ravan osvajanju medalje, nije mi bilo u planu da napustim Budućnost

0
88
Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Rukometašice Crne Gore i u 2020. godini nastavile su sa sjajnim rezultatima – izboren je plasman i na Olimpijske igre, ali i na Svjetsko prvenstvo.

Jedna od najzaslužnijih za nove uspjehe “Lavica” bila je Jovanka Radičević, desno krilo koje već godinama predstavlja pokretačku snagu crnogorske selekcije.

“Sigurno da je plasman na Olimpijske igre za našu zemlju po treći put zaredom ravan osvajanju medalje. To nije pošlo za rukom mnogo većim reprezentacijama a nama jeste, tako da to govori samo o tome sa kojim žarom i ljubavlju mi nosimo dres Crne Gore i šta nam znace Olimpijske igre. A, plasman na Svjetsko prvenstvo takođe je jedan nevjerovatan uspjeh. Šesti put zaredom se nalazimo na Svjetskom prvenstvu, to su samo uradile Francuska i Norveška. Mislim da je sve jasno i sve to kažem da bi se vidjelo kakav je to uspjeh”, kazala je crnogorska reprezentativka za Indirekt istakavši šta za nju znači sami plasman u Tokio.

Foto: Kolektiff

“Za mene će ovo biti treći nastup na Olimpijskim igrama zaredom. Neki vrhunski sportisti nemaju šansu da odu niti jedan put, a ja vec treći. Olimpijske igre su san svakog sportiste, tako da ne bih više trosila riječi na to, to je kruna karijere”.

Nedavno je, na iznenađenje javnosti, umjesto Kima Rasmusena, na klupu naše selekcija stigla legendarna Bojana Popović. Danski trener je Crnu Goru odveo na OI, a Popović je nastavila njegovim stopama i Lavice odvela na SP.

“Svi znamo kakav je igrač bila Bojana i bila dio velikih uspjeha i medalja i neko ko nas zna najbolje od svih. Njena energija i sve što zamisli i način na koji prenosi znanje govori da zaista je jako bitan odnos između igrača i trenera i da dišemo kao jedno, kao porodica smo. Sigurna sam da njeno znanje i umijece će tek da dođe. Samo što je počela kao trener, a već ima rezultate i kroz Budućnost i kroz repreznetaciju. Za sve je u životu potrebno vrijeme i ne treba na početku nikom suditi već dozvoliti da uz pravu strategiju i put se raste. Uspjeh se ne ostvaruje preko noći”, kazala je Radičević.

Ove sezone Budućnost je u Ligi šampiona dogurala do četvrtfinala gdje ih je zaustavio moćni mađarski Đer. Kako Jovanka kaže, rezultatom ekipe mora biti zadovoljna s obzirom koliko je bilo mladih igračica.

Foto: ŽRK Budućnost

“Kroz šta smo sve prošli od početka sezone, sa svim mogućim povredama i svim što se dešavalo u klubu, gdje nas niko nije čuo da jednu rijec kažemo ili se požalimo, više sam nego zadovoljna. Borile smo se i sa podmlađenim sastavom uz poteškoće raznih vrsta ostvarile smo dobar rezultat”, kazala je naša rukometašica.

Prije par dana Jovanka je, na iznenađenje, odlučila da napusti Budućnost i potpiše za turski Kastamonu. Sa njom je u taj klub otišla i Majda Mehmedović, a očekuje se da će u istom pravcu otići i Milena Raičević, ali i golmanka Marina Rajčić.

Foto: Twitter

“Kastamonu pravi tim za velike stvari, nažalost nije mi to bilo u planu da odem, ali situacija je takva da je to bilo u ovom trenutku najbolje za mene. Uvijek dajem sve od sebe gdje god da igram, Budućnost ce uvjek biti u mom srcu, ovo je moj grad i moja zemlja”, zaklučila je Radičević.