Jasna poruka Vlade Japana i MOK-a: Olimpijske igre počinju 23. jula

0
27
Foto: Reuters

Vlada Japana i Međunarodni Olimpijksi komitet (MOK) saopštili su da će Olimpijske igre početi 23. jula.

Na video sastanku koji je organizovao MOK demantovana su pisanja medija da će Olimpijske igre biti ponovo otkazane.

“Danas se u medijima pojavila vijest koja govori da je japanska Vlada na privatnim sastancima donela odluku o otkazivanju Olimpijskih igara zbog pandemija virusa kovid 19. Za ove navode moramo da kažemo da su kategorična neistina”, navodi se u saopštenju japanske Vlade, prenosi Tanjug.

“Na sastanku Izvršnog odbora MOK-a u julu protekle godine, donijeta je odluka da će ceremonija otvaranja Olimpijskih igara biti održana 23. jula 2021. godine i da će se održati sva takmičenja i sportski događaji koji prvobitno planirani. Svi partneri rade predano na tome da se što bolje pripreme za nastupajuće Olimpijske igre. Primijenićemo sve dostupne mjere u cilju suzbijanja infekcije virusom COVID-19. I dalje ćemo zajedno sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Organizacionim komitetom Igara i čelnicima grada Tokija raditi na pripremi letnjih OI, sigurnih za sve učesnike”, stoji u saopštenju.

Zajedno sa našim japanskim prijateljima i partnerima, Međunarodni olimpijski komitet je posvećen tome da se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju održe Olimpijske igre, zaključak je Međunarodnog olimpijskog komiteta.