Iz Subotice za Indirekt – Mišo Dubljanić poručuje: Uživanje je igrati na Marakani i JNA, fudbal u Srbiji je dobar

0
246
Mišo Dubljanić, Foto: Starsport

Mladi crnogorski golman, Mišo Dubljanić, budućnost je našeg fudbala i buduća velika nada kada je u pitanju reprezentacija i neko ko bi mogao da bude sigurnost među stativama nacionalnog tima.

Ovaj 21-godišnji momak, rođeni Nikšićanin, kao i mnogi njegovi sugrađani, karijeru je počeo u lokalnoj Sutjesci. Iako je na početku želio da bude vrstan strijelac, vremenom je shvatio da su mu golmanske rukavice milije.

“Fudbalom sam poceo da se bavim od pete godine i kao sva djeca maštao o tome kako cu postići veliki broj golova. Međutim, gledajući utakmice i druge golmane, mene je ta pozicija privukla i ubrzo sam na trening došao u rukavicama i počeo da branim. Tako je sve počelo”, rekao je Dubljanić za Indirekt.

Nikšićanin danas brani sa velikim uspjehom za Spartak iz Subotice sa kojim nastupa u Superligi Srbije. Mladi golman je još 2018. napustio Sutjesku i zaputio se u Češke Budejovice iz kojih je, godinu dana kasnije, otišao u Spartak.

“U početku je bilo malo teško jer sam prvi put odlazio od kuće, međutim, radovao sam se odlasku u Češku i novom izazovu. Proveo sam tamo skoro godinu dana i bilo je jedno lijepo iskustvo. Odatle sam i stigao u Spartak. Za sada sam zadovoljan svojim partijama u Spartaku i nadam se da će one biti još bolje. Ovdje mi je fino i zaista uživam u svakoj utakmici”, kazao je momak čiji je idol u djetinjstvu bio Điđi Bufon.

Kao i svakom igraču u Srbiji, najveći izazov je gostovanje Partizanu i Crvenoj zvezdi.

“Zaista je poseban osjećaj igrati na Marakani i JNA. Atmosfera i teren su odlični i pravo je uživanje igrati u takvim uslovima. Mislim da je fudbal u Srbiji dobar i da će u narednim godinama biti još bolji”, rekao je on.

Nikšićanin je ove sezone standardan među stativama Spartaka koji zauzima sredinu tabele Superlige Srbije.

Za kraj, Dubljanić je poželio da se jednog dana sa reprezentacijom Crne Gore plasira na neko veliko takmičenje.