Ivanišević: Ako niste spremni, Novak vas jednostavno pregazi

0
33
Foto: Tennisworldusa.com

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević već nekoliko sezona se nalazi u timu Novaka Đokovića i srpskom asu pomaže da ostvari što bolje rezultate.

Ivanišević ima odličnu saradnju sa Novakom, ali, kako sam kaže, često nije lako.

“Da biste bili dio tima, morate biti brzi – brzo razmišljati. Uvijek morate da imate pripremljene odgovore i morate da budete u mogućnosti da ga pratite. Voli da uči, a ponekad treba i da budete ispred njega, jer ako niste spremni i pripremljeni, on vas jednostavno pregazi. Ponekad nije lako, da budem iskren. Veliki je izazov i čast mi je biti tamo, ali to može biti stres od 24 sata. Nije zdravo, definitivno, ali kada vidite rezultate, kada vidite da jeste dio nečega što može stvoriti istoriju, on vas pomjera naprijed”, kazao je Ivanišević.

Hrvat će i ove godine biti uz Novaka na Rolan Garosu koji je već počeo.

“Po mom mišljenju, Nadal je favorit broj jedan za osvajanje Rolan Garosa i samo je jedna osoba koja ga može pobijediti, a to je Novak. Đoković mora biti na 100%. Vidjeli smo prošle godine da se nije pojavio na finalu. Pojavio se prekasno. Nadalu ne možete dati previše prostora, inače će vas pojesti. Ako uzmete rezultate iz poslednjih 12 godina, od 2009. godine, osvojio je ubjedljivo najviše Gren slemova, oborio je sve rekorde. Mislim da je najbolji. Uvijek će biti rasprave, ali ako zaista uzmete rezultate u poslednjih 12 godina, daleko je – ne malo – daleko Novak najbolji teniser svijeta“, zaključio je Ivanišević.