Italijani slavili u Sofiji, Njemci trijumfalno kroz Bukurešt

0
30
Foto: AFP

Fudbaleri Italije savladali su Bugarsku kao gosti u Sofiji sa 2:0 u meču drugog kola grupe C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Azuri” su do vođstva došli pogotkom Andree Belotija u 43. minutu, dok je na 2:0 povisio Manuel Lokateli u 83. minutu. Italijani su tako došli do drugog trijumfa nakon što su u prvopm kolu nadigrali Sjevernu Irsku, dok je Bugarskoj ovo drugi poraz.

Njemačka je u grupi J nadigrala Rumuniju u Bukureštu sa 1:0 golom Serža Gnabrija u 17. minutu. U istoj grupi Sjeverna Makedonija je na svom terenu nadigrala Lihtenštaj sa 5:0, dok je Jermenija ranije bila bolja od Islanda 2:0.

Šveđani su u Prištini nadigrali Kosovo sa 3:0 u grupi B. Ranije večeras u toj grupi Španci su bili bolji od Gruzije u gostima 2:1.

Austrija je u Beču bila bolja od Farskih Ostrva 3:1, a u istoj grupi Škoti su kao gosti odigrali 1:1 sa Izraelom, dok je Danska ponizila Moldaviju sa čak 8:0.

Poljska je golovima Levndovskog i Sviderskog nadigrala Andoru sa 3:0, Englezi su ranije dobili Albaniju u Tirani istim 2:0, a Mađari su sa 3:0 bili bolji od San Marina u gostima.

Ukrajina je u grupi D u Kijevu odigrala 1:1 sa Finskom, dok je Francuska bila bolja od Kazahstana ranije danas sa 0:2.