Ispovijest najbolje skijašice današnjice: Trener se prema meni odnosio kao prema mašini

0
48
Foto: Twitter

Najbolja skijašica svijeta, Čehinja Petra Vlhova, u svojoj ispovijesti govorila je o dosadašnjem treneru Liviju Magoniju.

Slavna sportistkinja pričala je o odnosu sa italijanskim stručnjakom i otkrila neke teške momente koje je doživjela sa njim.

“Prve tri godine s Liviom Magonijem su bile fantastične. Otkrivao mi je novi svijet i podučavao me, ali postepeno su stvari postajale sve gore, a prošla sezona je bila pravi masakr. Da sam nastavila s njim, mogla bih se takmičiti još maksimalno dvije godine, a onda bih vjerovatno prestala ili izgorela u svemu tome. Prema meni se odnosio kao prema mašini, a ne kao ženi koja je emocionalna i može imati loše dane. Nikada nije bio zadovoljan. Povrijedio je i mene i ljude oko mene, a to je bilo loše. Kad god bih mu povjerovala, vratilo mi se kao bumerang. Nikad nisam bila dovoljno dobra”, piše u knjizi, prenosi B92.

Saradnju su raskinuli kada je Italijan za “Korijere” rekao da ona ne može više da napreduje jer nema to u svom DNK.

“Prvo nisam shvatala o čemu se radi. Prevela sam članak s italijanskog i cijelog ga pročitala. To me je mentalno slomilo. Vrištala sam tri sata. Nisam mogla prestati. Na kraju sam nazvala brata i rekla mu da sam gotova s njim. Glasno sam psovala na telefon. Od tog trenutka sam ga mrzjela. Uništio mi je svu radost osvajanja globusa”, dodala je slomljena Vlhova u autobiografiji.