Indirekt u posjeti beranskom klubu: “Lim” talentima hrani crnogorsku košarku!

0
241
Foto: KK Lim

KK “Lim” iz Berana osnovan je 2002. godine i od tada u kontinuitetu učestvuje u svom takmičarskim kategorijama u našoj zemlji.

“Lim” je povremeno nastupao i u seniorskoj prvoj B ligi, ali politika kluba je razvoj mladih igrača i takmičenje u mlađim kategorijama. Od 2002. godine klub je sa mlađim kategorijama bio više puta na polufinalnim i finalnim turnirima, učesnik Superlige, sa starijim juniorima i prvak CG.

Klub je uspješan učesnik međunarodnih turnira i košarkaških kampova. Neki od igrača koji su ponikli u ovom klubu su: Miloš Komatina, koji je nastupao za Budućnost i Jelena Ćulafić, koja je nastupala za Buducnost i reprezentaciju Crne Gore, kao i veliki broj igrača koji nastupa u našoj prvoj ligi i širom Evrope.

U klubu rade, prvi trener Blažo Ivanović, kao i treneri Danilo Jovanović i Mišo Nedeljković . Klub u sezonu 2020/21. nastupa sa junorima, kadetima, pionirima, mlađim pionirima i kadetkinjama.

“Ukupno, klub okuplja oko 150 članova. Glavna podrška, nam je Opština Berane, koja je prepoznala rad svih u klubu i trud trenera da talente izvedu na pravi put”, kazao je trener Blažo Ivanović i dodao:

“Iskoristiću priliku da pomenem buduće velike igrače ovog kluba, kao što su Vojislav Spalević, Bogić Boričić, Luka Labovic, Danilo Joksimović i Andrea Ivanović. Cilj našeg kluba je da prepoznajemo i njegujemo košarkaške talente i da svoj ostaloj zainteresovanoj djeci pružimo priliku da se bave sportom, stiču navike zdravog načina života i osjete čari ove predivne igre”.

Baš kao što je i rekao trener Ivanović, “Lim” će i u budućnosti biti jedan od klubova koji će talentima hraniti našu košarku, a ne sumnjamo da će imena koja su nabrojana biti možda za par godina najbolji predstavnici igre pod obručima u Crnoj Gori.