IHF: Podgorica domaćin olimpijskog kvalifikacionog turnira i za rukometaše

0
18
IHF logo, Foto: IHF

Kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a na kojem će nastupiti reprezentacije Norveške, Brazila, Čilea i Južne Koreje, biće održan u Podgorici, odlučila je Svjetska rukometna federacija (IHF).

Kvalifikacioni turnir biće održan od 12. do 14. marta, a svakog dana u dvorani ”Verde” na programu su po dva meča. Dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman na Igre u Tokiju.

Organizacija jednog od tri kvalifikaciona turnira, odlukom Izvršnog odbora IHF-a, a uzimajući u obzir restrikcije koje su na snazi u Norveškoj zbog pandemije virusa COVID-19, dakle, povjerena je našoj državi i Rukometnom savezu Crne Gore.

Navedena odluka predstavlja veliko priznanje za naš Savez, koji će kao i uvijek do sada, uraditi sve da bude dobar domaćin značajnog međunarodnog takmičenja.

Preostala dva kvalifikaciona turnira u muškoj konkurenciji biće održana u Francuskoj i Njemačkoj.

Crna Gora će dakle, biti domaćin dva kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre, jer će se naša ženska reprezentacija od 19. do 21. marta protiv Norveške, Rumunije i Hong Konga (prva zamjena) ili Tajlanda (druga zamjena), boriti za jedno od prva dva mjesta koja vode na smotru najboljih sportista svijeta.