IHF: Lavice protiv Hong Konga ili Tajlanda na kvalifikacionom turniru za OI

0
17
Lavice, Foto: RSCG

Hong Kong ili Tajland biće protivnik našim rukometašicama na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, nakon izmjena koje su uslijedile zbog otkazivanja učešća od strane Kine, saopšteno je iz Svjetske rukometne federacije (IHF).

Naime, Kina je obavijestila IHF da zbog pandemije virusa COVID-19 otkazuje učešće na kvalifikacionom turniru u Mađarskoj. Kako je u skladu sa pravilima IHF-a, Kazahstan sada najbolje rangirana azijska reprezentacija, on će zamijeniti Kinu na turniru u Mađarskoj.

To je uslovilo i poziv Hong Kongu kao prvoj, odnosno Tajlandu kao drugoj zamjeni za učešće na kvalifikacionom turniru u Podgorici, na osnovu rezultata tih reprezentacija u azijskim kvalifikacijama. Još se čeka na odgovor nacionalnih saveza navedenih država, kako bi bio kompletiran spisak učesnika turnira u Podgorici.

U glavnom gradu naše države, osim jedne od azijskih selekcija, protivnici „lavicama“ će biti Norveška i Rumunija, a plasman na Olimpijske igre izboriće dvije prvoplasirane selekcije. Turnir je na programu od 19. do 21. marta.