Humanitarna aukcija: Prodata Ronaldova kapitenska traka

0
35
Ronaldo kapitenska traka, Foto: Straitstimes.com

Kapitensku traku koju je poslije utakmice sa Srbijom u Beogradu bacio Kristijano Ronaldo kupljena je na humanitarnoj aukciji.

Kupovinu je izvršila kompanija Mozzart i time obezbijedila 7,5 miliona dinara odnosno oko 64 hiljade eura za liječenje dečaka Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije čiji tretman košta 2,5 miliona eura.

Aukciju je sprovela organizacija ”Zajedno za život”, a završena je jutros u 9.38, kada je ponuda kompanije Mozzart proglašena za najbolju.

Srbija i Portugal su prošle subote odigrali 2:2 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a meč je obeležila kontroverzna situacija u finišu.

Kapiten Portugala Kristijano Ronaldo postigao je gol u nadoknadi vremena za pobjedu od 3:2, ali je loptu iz gola izbacio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.

Na video snimku vidi se da je lopta prešla gol liniju, ali sudija to nije mogao da provjeri pošto na stadionu ”Rajko Mitić” nema VAR tehnologije.

Ronaldo je bio bijesan zbog te odluke, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo je da izlazi sa terena, a poslije toga sudija je odmah označio kraj utakmice. Dežurni radnik na stadionu ”Rajko Mitić” uzeo je traku sa terena i odlučio da je donira kako bi se pokrenula humanitarna aukcija za liječenje šestomjesečnog dječaka iz Kragujevca.