Habib demantovao da se vraća u UFC: Ne možete me natjerati da razočaram majku

0
18
Habib, Foto: In4s.net

Habib Nurmagomedov je demantovao da se vraća u UFC što je ranije najavio šef te organizacije Dejna Vajt.

Vajt je nedavno izjavio kako je razgovarao sa Habibom, a Dagestanac mu je rekao kako razmišlja o povratku u oktagon.

Habib se pojavio na Fight Islandu u Abu Dabiju te je bio u uglu bratića Umara Nurmagomedova tokom njegove borbe protv Kazahstanca Sergeja Morozova koju je dobio.

No, nakon te borbe Habib je demantovao da će se vratiti.

– Dugo sam u sportu. Ovo radim cijeli život i postigao sam gotovo sve što sam mogao. Trenutno ne postoji netko protiv koga bih se htio boriti. Ljudi ne žele razumjeti moju stranu. Imam mnogo planova i poslova ispred sebe, ali borbe nisu među njima. Ja treniram za sebe, ali neću se boriti, poručio je Habib i dodao kako ne namjerava prekršiti obećanje koje je dao majci.

Podsjetimo, Habib je u oktobru prošle godine upisao 29. pobjedu u karijeri iz isto toliko borbi, a nakon trijumfa protiv Džastina Getdžija objavio je kraj karijere jer je obećao majci da se više neće boriti nakon što mu je otac Abdulmanap preminuo.

– Moja majka je nešto najvrjednije što mi je ostalo i ne možete me natjerati da radim nešto što će nju razočarati”, rekao je odlučno Habib koji je napustio Abu Dabi i neće gledati borbu Konora Mekgregora i Dastina Pojriera u noći sa subote na nedjelju.