Gojko Vučinić je svoju dobrotu prenosio na druge

0
31
Foto: Filip Filipović

Povodom smrti trenera golmana muške i ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Gojka Vučinića, održana je komemorativna sjednica u hotelu „Voco“ u Podgorici.

U prisustvu članove porodice Vučinić, igrača i članova stručnog reprezentacije, te brojnih prijatelja, od proslavljenog crnogorskog golmana i stručnjaka, oprostili su se predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda, predsjednik njegovog matičnog kluba Lovćena Vido Đakonović, te kapiten nacionalnog tima Vasko Ševaljević.

Vučinić je rođen 29. septembra 1970. godine na Cetinju. Već tokom školskih dana istakao se u čuvenoj rukometnoj školi Lovćen, da bi u tom klubu započeo i profesionalnu karijeru. Osim Lovćena, bio je čuvar mreže klubova iz Srbije, Slovenije i Španije. Bio je član kadetske reprezentacije SFRJ, kao i državnog tima Crne Gore nakon obnove nezavisnosti. Bio je član stručnog štaba – trener golmana muške i ženske reprezentacije Crne Gore. Vučinić je preminuo 14. aprila u Eibaru, poslije kraće i teže bolesti. Sahranjen je na Cetinju 24. aprila.