Furtula: Razočaran sam, nije bilo podrške i logistike krovnih sportskih organizacija u Crnoj Gori

0
194
Furtula, Foto: Printscreen

Crnogorski atletičar Danijel Furtula završio je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

On je u bacanju diska svoj nastup završio u kvalifikacijama, a nakon takmičenja bio je vidno razočaran, ne samo svojim rezultatom, već kompletnim odnosom prema njemu od strane sportskih organizacija u Crnoj Gori.

– Razočaran sam, ne samo zbog samog takmičenja. Ovaj rezultat je najbolji pokazatelj koliko je ove godine bilo moguće izvući iz ovoga takmičenja. Bio sam motivisan i ne toliko spreman kao u aprilu kada sam rekord oborio, ali niz nekih loših stvari koje su me ove godine pratile, ne povrede, već ta logistika koja nije postojala su dovele do ovoga. Sa jedne strane sam ponosan na sebe i svog trenera koji je bio uz mene sve to vrijeme, ne fizički, već u mislima jer smo bili razdvojeni sedam, osam mjeseci. Nije sam bio u mogućnosti da odem kod njega u Zagreb gdje sam ranije trenirao, bez sredstava, ali opet kažem da sam ponosan jer sam u ovoj mučnoj sezoni uspio da izborim plasman na OI – rekao je naš olimpijac.

Furtula je zatim i kazao na koje sportske instsitucije misli.

 – Pod tom logistikom koju sam pomenuo mislim na podršku Atletskog saveza, Olimpijskog komiteta, Uprave za sport i Ministarstva sporta koje nipta nijesu uradili da se ostvari rezuzltat. Ovo je ispalo kao samo moja želja i to je to, tako se osjećam, kao da sam na ovom putu bio sam. Nije bilo novca ni za pripreme, ni za terapije, ni za masaže, ni za mnogo toga, ali ja nisam htio o tome da govorim jer to nije u mom maniru. Sada me to boli i mislim da je vrijeme da kažem – kazao je Furtula.