Dubljević: Dobile smo utakmicu vrijednu zlatne medalje

0
20
Dubljević, Foto: FIBA

Reprezentativka Crne Gore Jelena Dubljević imala je noć za pamćenje u kvalifikacijama za Eurobasket.

Nikšićanka je je u trijumfu protiv Švedske 69:67 postigla 34 poena uz 14 skokova i otvorila je ”crvenima” vrata Eurobasketa.

Dubljević nije bila dio nacionalnog tima gotovo tri godine, a protiv Švedske je potvrdila status najbolje crnogorske igračice svih vremena i istakla da je pobjeda nad skandinavskom selekcijom vrijedna zlatne medalje.

– Nikada nisam otišla iz reprezentacije, samo sticajem okolnosti nisam bila tu. I dobile smo utakmicu koja je vrijedna zlatne medalje. Slavile smo sjajnom borbom i sjajnom energijom. Nekom novom energijom, koja je u ekipi od prvog zajedničkog trenutka, uspjele smo da pokažemo da možemo nakon tri prehodna poraza da se revanširamo i dobijemo sjajne Šveđanke, rekla je Dubljevićeva.

– A one su došle sa namjerom da slave, to je takav menatalitet. Da su mogle, dobile bi nas 20 razlike. Ipak, nismo im dozvolile i sada za nas slijedi najvažnija utakmica, jer ako ne dobijemo Izraelke, ništa nismo uradile. One su po kvalitetu daleko ispod Šveđanki, ali igraju atipično i moraćemo se privići. Imamo dan za odmor i oporavak i dan da ih skeniramo, a imamo u rezervi dosta mladih kvalitetnih košarkašica koje nisu dobile priliku protiv Šveđanki”.

Odlučujući meč za plasman na Eurobasket, Crna Gora igra u subotu protiv selekcije Izraela.