Đokoviću ponovo oduzeta viza

0
43
Novak Đoković Foto: Instagram

Ministar za imigraciono pravo Aleks Houk, donio je odluku da oduzme vizu Novaku Đokoviću koji će tako vjerovatno biti deportovan iz ove zemlje i neće igrati na Australian Openu.

“Odbijanje je bazirano na tome da je odluka u javnom interesu”, saopštio je ministar Houk.

Đokovićev advokatski tim će, kako su i najavili, uputiti žalbu na ovu odluku i to mu je jedina nada da zaigra na prvom Grend slemu sezone.

Podsjetimo, žrijeb za Australian Open je obavljen u četvrtak i Đoković je već dobio svoje eventualne protivnike, ali protiv njih najvjerovatnije neće moći igrati, ukoliko ne bude došlo do nekih promjena.

Saga je krenula po slijetanju Đokovića u Australiju kada su ga zadržale federalne vlasti. Uslijedilo je saslušanje, na kojem mu je sudija Entoni Keli odobrio vizu. Međutim, Australija je imala još jednu priliku odlučivanja, a ministar imigracije ju je odlučio iskoristiti.

Đoković je prije pet dana dobio pravnu bitku sa državom, ali se ispostavilo da u njegovoj dokumentaciji ima dosta “rupa”, da bi i on sam priznao da je, po dobijanju pozitivnog testa u Srbiji, prisustvovao javnim događajima, kao što je dodjela nagrade mladim teniserima, kao i da je dao intervju francuskom listu “L'ekip”.