Đoković: Da osvojim što više slemova i budem najduže broj jedan u istoriji

0
38
Foto: AFP

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković razgovarao je sa novinarom Červinom Džafarajom o planovima za budućnost i ciljevima koje je zacrtao.

Đoković trenutno ima 18 Gren slem titula, dvije manje od Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a od 8. marta biće igrač sa najviše provedenih nedjelja na prvom mjestu ATP liste.

“Veoma sam blizu tome da ostvarim jedan od ta dva rekorda. Federer i Nadal i dalje igraju, i dalje osvajaju slemove. Oni su nevjerovatni, ali i ja idem dalje i to je u redu. Ako ne uspijem da dostignem taj rekord, i dalje je sve u redu, ali moram da imam to nešto što me pokreće”, rekao je Đoković.

Srpski as ne krije činjenicu da se takmiči kako bi bio najbolji.

“Apsolutno mi nije problem da to kažem. Ko god je u vrhu tenisa i to ne kaže, ne vjerujem da je potpuno iskren. To je moja profesionalna motivacija. Profesionalni sportista treba da ima ciljeve, da teži nečemu, potrebna je ta mentalna jasnoća kako bi se postavili dnevni, kratoročni i dugoročni ciljevi. Želim da osvojim što je moguće više slemova i da budem najduže broj jedan u istoriji”, kazao je Novak.