Direktor PSŽ-a: Kažu da naš trener nema pojma, da su nam igrači nule

0
26
Foto: Twitter

Sportski direktor Pari Sen Žermena, Leonardo, osvrnuo se na sve češće kritike javnosti na račun “Svetaca”.

PSŽ svake godine cilja osvajanje Lige šampiona, ali mu to do sada nije uspijevalo, pa je pariski tim često na meti kritika.

„Očigledno je da imamo dosta toga da popravimo. Prirodno, imajući u vidu kontekst. Na raspolaganju su nam igrači koji nisu prošli pripremni period sa ekipom. Nismo protiv Lila igrali onako kako želimo, ali smo naporno zaradili tri boda. A to je veoma važno. Mada, ima dosta toga što mi se ne sviđa. Na primjer, kritikuju se naši igrači ni za šta. Prviše je to. Pogotovo ako se zna ko nam je trener, kakve smo fudbalere angažovali ljetos, znamo da nismo krenuli kako želimo, ali dugačka je sezona, ima dosta da se igra“, kaže Leonardo.

PSŽ je trenutno lider prvrenstva, iako je u poslednje četiri runde poražen od Rena, preokrenuo mečeve sa Anžeom i Lilom, a igrao bez golova na Velodromu sa Marseljom.

„Može da se kaže da ne igramo u skladu sa očekivanjima, ali smo počeli da probijamo sopstvene limite. Kažu da naš trener nema pojma, da izgleda kao da se tek juče rodio, da su svi veliki igrači koje smo doveli – nule! Ima kritičara koji koriste PSŽ za ličnu promociju. Da, ne igramo kako želimo, ali smo ostvarili deset pobjeda, jedan remi i pretrpjeli samo jedan poraz. Deset smo koraka ispred prvog pratioca. Na dobro smo putu. Znamo kako da okrenemo dešavanja na terenu u našu korist. U petak smo četvrti put pobijedili golom pred kraj meča. Ne možete onda kritikovati Mesija, Mbapea, Veratija, Markinjosa, Poketina“.