Danka Kovinić za Indirekt: Serena bez premca kod žena, Nadal primjer pravog borca, vrhunski sportista

0
531
Foto: Twitter/Danka Kovinić

Već decenijama tenis je na Balkanu jedan od najpopularnijih sportova, a posljednjih godina dostigao je maksimum svoje popularnosti zbog velikog broja igrača sa ovih prostora koji su u samom vrhu “bijelog sporta”.

Još od Slobodana Živojinovića, pa preko Gorana Ivaniševića i Ivana Ljubičića, sve do najvećeg sa ovih prostora Novaka Đokovića, reket i loptica su nešto što ljubitelji sporta kod nas, često, sa velikim ushićenjem i strašću prate.

Tako je i u Crnoj Gori gdje je Novljanka Danka Kovinić prvi reket naše zemlje i već godinama uspješno predstavlja nas i naš sport.

Danka je u izjavi za naš portal kratko sumirala svoju dosadašnju karijeru.

“Sve u svemu sam zadovoljna, bio je jedan period koji je bio loš. Ali očigledno to svaki profesionalni sportista mora da iskusi u nekom momentu. Trenutno sam zadovoljna kako napredujem igrački i nadam se uspješnoj sezoni” kazala je 27-godišnja Novljanka.

Kako se bliži Australijan open, Danka se nada što boljim rezultatima na Gren slemovima, mada je i samo učešće na takvim turnirima velika stvar.

“Voljela bih da ostvarim bolje rezultate na Gren slemu, evo imam prvu priliku sada u Melburnu. Takođe, da se vratim u top 50 i ako budem igrala dobro, da napravim veći iskorak na listi”.

Virus korona napravio je pravu pometnju u 2020. godini, kako u životu tako i u sportu. Tenis je jedan od segmnata koji je najviše pretrpio zbog odloženih turnira. Danka se nada da će ova godina biti bar malo lakša, ali je sigurna da će ponovo biti puno prepreka.

“Veoma izazovno i nepredvidljivo. Veliki broj odrađenih PCR testova, razne dozvole su potrebne da bismo otputovali na turnir. Ali ništa nije teško, ipak je najvažnije da se turniri održavaju. Trebalo bi da ova sezona prođe bez velikih promjena u kalendaru”, kazala je crnogorska kosturašica.

Za kraj, Danka je pričala o najboljioj igračici i najboljem igraču na svijetu.

“Pitanje koje nikako ne volim, jer ni sama ne znam ko mi je najbolji. Kod žena je to sasvim sigurno Serena Vilijams, a kod muškaraca je baš gusto, ali vuče me da kažem Rafa Nadal. Primjer pravog borca, vrhunski sportista na terenu i van njega”, zaključila je Kovinić.

Crnogorska teniserka trenutno se nalazi na 77. mjestu WTA liste.