“Da Džejms ima statistiku kao Jokić bio bi predsjednik Amerike”

0
30
Foto: David Dow/NBAE via Getty Images

Nekadašnji NBA centar Endru Bogut kazao je da srpski centar Nikola Jokić zaslužuje zvanje najkorisnijeg igrača (MVP) najjače lige svijeta.

Australijanac, šampion NBA lige iz 2015. godine sa Lejkersima, smatra da je Jokić ove sezone bez premca.

“Jokić je očigledno broj 1. Posle njega su Embid, Janis i Stef. Ali mislim da su Lebron i Embid propustili previše utakmica. Da Džoel nije toliko pauzirao, ne bih imao problem da ga stavim pored Jokića za istinskog kandidata za MVP priznanje”, kazao je Bogut.

Australijanac je napravio zanimljivo poređe Jokića i ostalih NBA zvijezda.

“Jokić nije propustio niti jedan meč. Vodeći je u ligi po rejtingu efikasnosti (PER). Njegova statistika je luda, a još luđe je što šutira 56% iz igre, 40% za tri poena i 85% sa linije za slobodna bacanja. Da Lebron Džejms ima ovakve brojeve, već bi bio predsjednik Amerike.”

Za kraj, otkrio je i zašto Jokić ne dobija toliko pažnje koliko bi trebalo.

“Činjenica da je stranac radi protiv njega, potom to da je u Denveru malao tržište, a i nije toliko seksi za gledanje. Međutim, da sam ja prosječan navijač, volio bih da gledam Jokića jer je to momak sa kojim mogu da se poistovjetim. Izgleda kao neko s kim bih išao u pab na pivo, za razliku od Janisa i Embids, koji su zvijeri, ali nemaju ni blizu vještina kao NIkola. Mislim da ne dobija zasluženu pažnju jer nije superstar van terena”, zaključio je Bogut.