Crnogorskom treneru novi ugovor u Al Ahliju

0
27
Foto: Twitter

Uprava katarskog Al Ahlija odlučila je da produži saradnju sa crnogorskim stručnjakom Nebojšom Jovovićem.

On je na klupi kluba iz Dohe od decembra 2019, a koliko je uspješan govori i činjenica da uprava nije čekala kraj sezone kako bi potpisala novi ugovor sa našim trenerom, prenosi Pobjeda.

Jovović je završio prvenstvo na petoj poziciji, čime je izjednačio najbolji učinak svog kluba od osnivanja.

Sastav iz Dohe počeo je šampionat sa ciljem da obezbijedi opstanak u eliti, ali su tri vezane pobjede na startu nagovijestile daleko ozbiljniju ulogu.

Tim je sa Jovovićem rastao igrački i rezultatski, a samo spletom okolnosti u finišu sezone (skandaloznim greškama sudije u ključnom duelu protiv Katara (1:1)) nije izborio učešće u najjačem klupskom takmičenju u Aziji.

Četrdeset šestogodišnji Podgoričanin svakako je ostvario ogroman uspjeh, budući da je njegova ekipa iza sebe ostavila neke od neuporedivo bogatijih konkurenata, a on u nekoliko navrata bio trener kola.

Crnogorac je priznat u Arapskom svijetu, gdje je ostavio dubog trag.

Inostranu karijeru započeo je u Hadžeru iz Saudijske Arabije (najbolji plasman u klupskoj istoriji), a potom je udario pečat na triplu krunu jordanskog Fejsalija sa kojim je učestvovao i u finalu Arapske Lige šampiona.

Slavu je stekao i u Iraku, gdje je vodio Šortu do titule, dok je sa Sfaksijenom iz Tunisa podigao trofej Kupa.

Bio je i trener egipatskog Zamaleka, najvećeg afričkog kluba u 20. vijeku.

Na domaćoj sceni je uveo Berane u Telekom 1. CFL, sjedio je na klupi Sutjeske, a svoj trenerski početak obilježio je duplom krunom sa omladincima Budućnosti.