Crna Gora peta na Evropskom prvenstvu

0
16
Foto: wpolo.me

Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači 17 godina i mlađi, osvojila je peto mjesto na Evropskom prvenstvu na Malti. Naši momci su u posljednjem meču na šampionatu savladali Hrvatsku 14:12. 

Jedini poraz na takmičenju, izabranici Milana Ćirovića imali su u meču četvrtfinala, kada je Grčka slavila poslije velikog preokreta. U grupi su mlade ajkule bile bolje od Ukrajine i Holandije, dok su igrale neriješeno sa Italijom, koju su savladale u razigravanju za peto mjesto. Ostaje žal zbog propuštenog u duelu četvrtfinala, jer su reprezentativci Crne Gore pokazali kvalitet i za medalju. 

U trijumfu nad Hrvatskom, po četiri gola postigli su Bošković i Vladan Vukićević, dva je upisao Janović, a po jedan Hadžić, Baštrica, Danilo Krivokapić i Vladan Vukićević. 

“Kao i što smo rekli prije početka takmičenja, cilj je bio četvrtfinale, i to je ispunjeno. Time smo izborili plasman na Svjetsko prvenstvo, a malo je nedostajalo da napravimo i bolji plasman od petog mjesta. Nedostajalo je sreće da priredimo iznenađenje protiv Grčke u četvrtfinalu, koja će igrati finale, što dovoljno govori o njihovoj snazi. Momci su nakon toga odreagovali odlično, i slavili protiv dva velikana svjetskog vaterpola Italije i hrvatske, i moram biti zadovoljan na kraju. Ostaje nam da i dalje radimo jako naporno, još jače, i siguran sam da će nas ovi momci uskoro obradovati nekom medaljom”, poručio je trener Ćirović.

Za Crnu Goru na ovom takmičenju igrali su: Andrija Bjelica, Danilo Dragović, Vladan Vukićević, Neđo Baštrica, Mlađan Janović, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić, Balša Vučković, Dušan Vuković, Lazar Vukićević, Dnilo Krivokapić, Marko Bošković, Krsto Tomašević, Nemanja Moračanin i Meldin Hadžić.