CFL: Na programu 21. kolo, Podgorica dočekuje lidera, Iskra gostuje u Nikšiću

0
38
Foto: FSCG.me

Utakmicama 21. kola danas se nastavlja takmičenje u Prvoj Telekom fudbalskoj ligi, a derbi će se odigrati na “DG arena” gdje se sastaju Podgorica i Budućnost.

Ekipa Podgorice je peta na tabeli, dok su “plavi” lideri i imaju ulogu favorita u ovom meču.

“Vrlo dobro znamo da je nama Podgorica neugodan protivnik, pored Iskre najneugodniji. Porazili su nas u prvom dijelu, to je naš najubjedljiviji poraz od kada sam ja trener“, kazao je trener Budućnosti Mladen Milinković.

U prethodnom kolu Budućnost je pod Goricom igrala 1:1 sa Sutjeskom, a šef stručnog štaba Budućnosti kazao je da je najbitnije da gledaju sebe i da pokušaju stvari da podignemo na veći nivo u odnosu na remi sa najvećim rivalom.

“Nadam se da ćemo da ponovimo dobre stvari sa tog meča, čak i da ih poboljšamo. Neće biti lako, jer sigurno nijeda ekipa nije u top formi. Pripremne utakmice su pripremne utakmice, a kada počne prvenstvo dolazi do pritiska, svaka greška skupo košta i nema popravnog”, istakao je on.

Kolo će otvoriti duel Zete i Rudara, koji se igra na Trešnjici od 13 sati.

Pljevljaci su proljećni dio šampionata otvorili pobjedom nad Titogradom, dok je prvi šampion u nezavisnoj Crnoj Gori slavio na gostovanju Jezeru.

Od 14 časova trećeplasirani Dečić dočekuje Jezero, dok se sat kasnije igra duel između Sutjeske i Iskre.

Nikšićani žele da se revanširaju za poraz, kada je u Novembru Iskra slavila rezultatom 3:0.

“Na početku sam rekao – svejedno je ko je protivnik. Mi znamo šta treba da radimo i za šta smo se spremali. Svaka ekipa je dobra i teška na svoj način, ujednačenost u ligi je izuzetna. Sigurno neće biti lako“, kazao je šef stručnog štaba Sutjeske Miljan Radović.

Kolo se zatvara utakmicom OFK Titograd – Petrovac, koja je zakazana za 17 sati.