Čeferin: Nudili su mi milijarde da podržim Superligu

0
62
Foto: UEFA.com

U razgovoru za Hrvatsku radio televiziju, prvi čovjek UEFA Aleksandar Čeferin, prilao je o pokupšaju osnivanja Superlige i njenom krahu.

Ideja osnivača Superlige ugušena je za samo nekoliko dana, a Čeferin smtra da bi takva liga uništila fudbal.

“Bio bi to kraj fudbala u Evropi. To bi značilo katastrofu za cijelu piramidu i ja sam znao da bi to trebalo spriječiti. Prvo nisam znao kako jer sam bio previše ljut. Znao sam da moram što agresivnije nastupiti jer je to trebalo da se ukine u roku od 48 sati ili bi imalo neku mogućnost da uspije. Znao sam da sam na ivici: ili padamo mi ili rušimo Superligu”, rekao je Čeferin.

Prvi čovjek UEFA se prisjetio trenutka kada je saznao vijest o Superligi i kada je putovao s legendarnim hrvatskim fudbalerom Zvonimirom Bobanom.

“Zajedno smo išli u Švajcarsku, bio je u automobilu sa mnom kad se sve to događalo. Boban ima puno iskustva u fudbalu, ali nije to bilo toliko bitno koliko je bilo bitno da je on bio pozitivan od prvog trenutka. Da nisam imao nekog u automobilu osam sati koji bi kukao i plakao da ćemo sve izgubiti… Naprotiv, on je od prvog trenutka nastupio optimistično i rekao: ‘Hajde da se kladimo u večeru da ćeš ih da ih srušiš u dva dana’. Kladio sam se i još nisam platio večeru”, dodao je.

Otkrio je Slovenac i da je od ljudi bliskih osnivačima Superlige dobio poziv i bogatu finansijsku ponudu.

“Rekli su mi: ‘Šta ako mi vama damo 3,5 milijarde eura pa vi za nas to napravite’. Ja sam rekao da je tu neko lud. Ili oni ili ja? Ja nisam, tako da od tada više nisu zvali. Taj kapital će stalno dolaziti, ali mislim da smo 10 godina mirni”, istakao je.