Budva protiv zagrebačke Mladosti u Ligi šampiona

0
18
Foto: Printscreen/Odbojka.me

Jedan od najboljih odbojkaških klubova u istoriji regiona bivše Jugoslavije – ekipa zagrebačke Mladosti, biće protivnik Budve u prvoj rundi Lige šampiona! Utakmica u Budvi igraće se između 5. i 7. oktobra, dok je revanš u Zagrebu između 12. i 14. oktobra.

Tako je odlučeno u petak na žrijebu koji je održan u Evropskom televizijskom centru u Luksemburgu. Žrijeb je održan za sva evropska takmičenja – Ligu šampiona, CEV kup i Čelendž kup, a u obje konkurencije nastupiće ukupno 197 timova, što je apsolutni rekord kada su u pitanju evropska takmičenja. Prilikom žrijebanja, pomagali su i aktuelne odbojkaške zvijezde Robin de Krojf iz Koneljana i Dragan Stanković iz Modene.

Protivnik crnogorskog šampiona, ekipa Mladosti, čak 17 puta bila je prvak Jugoslavije i 20 puta šampion Hrvatske. Uz to, Zagrepčani su u bivšoj državi osam puta osvojili Kup, a u Hrvatskoj su to uradili 22 puta, ali ove godine to nisu uspjeli. Na drugoj strani Budva je ove sezone uzela oba domaća trofeja, i prvenstvo i Kup.

Kvalifikacione runde za Ligu šampiona daće dva kluba koja će igrati u takmičenju po grupama. Nema sumnje da će od prvog kruga biti izuzetno interesantno, jer je prošle sezone Trentino krenuo od prve runde i na kraju igrao Superfinale u Veroni.