Budućnost juri minus iz Helsinkija i sanja drugo kolo

0
31
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti večeras dočekuju Helsinki pod Goricom u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Plavi” su u prvom meču u glavnom gradu Finske poraženi 3:1 i sada će pod Goricom imati težak, ali ne i nemoguć zadatak da se domognu drugog kola kvalifikacija.

Pošto pravilo gola u gostima ne važi, Budućnosti bi trijumf od 2:0 donio produžetke.

„Pokušaćemo da anuliramo prednost Helsinkija, ali ne samo to – potrudićemo se da popravimo utisak koji smo ostavili u Finskoj. Svjesni smo da je javnost očekivala mnogo više od nas, kao i da nijesmo pokazali dobru igru. Ni rezultat nije pozitivan, ali daje nam šansu u revanšu. Ne gubimo vjeru u drugo kolo”, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković.

A gotovo identično razmišlja i naš kapiten Petar Grbić…

„Niko ne može da obeća prolaz, ali možemo da obećamo da ćemo od prvog minuta biti ofanzivni. Dres Budućnosti nas obavezuje na maksimum“, poručio je 32-godišnji ofanzivac, koji je bio najbolji na Bolt areni, ali to mu ništa ne znači.

“Možemo sada da tražimo razloge loše igre, ali tako ćemo napraviti dodatnu konfuziju pred novu utakmicu. Želimo da se prikažemo u boljem svijetlu. Prvo ja kao kapiten, a tako i svi ostali. Hoćemo da pokažemo da nije tolika razlika u kvalitetu dva tima. Gubimo 3:1 i nema kalkulacija. Svaka kalkulacija bi nas uvukla u dodatni problem“.

Budućnost će večeras biti lišena pomoći suspendovanog Draška Božovića, dok se Igor Ivanović vraća u roster.

Meč pod Goricom počinje u 20 sati i 30 minuta.