Boravili šest dana u Đenovi: Ajkule završile pripreme sa Pro Rekom

0
14
Ajkule, Foto: Wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore završila je šestodnevne pripreme u Đenovi sa ekipom Pro Reka, i od ponedjeljka boraviće u Podgorici gdje će se pripremati i igrati na međunarodnom turniru sa selekcijama Srbije i SAD. 

– Radili smo sa jednom od najboljih ekipa na svijetu. Zadovoljni smo jer su naši igrači imali priliku da treniraju sa jednom takvom ekipom. Osim Ivovića i Petkovića, uglavnom su bili mlađi igrači, i ovo je za njih bilo neprocjenjivo iskustvo. Prva dva treninga su bila jako teška, dok su ti mladi igrači našli načina da se uklope i suprostave takvoj ekipi. Iz dana u dan je bilo sve bolje, i siguran sam da će ovo iskustvo u narednom periodu doći do izražaja. Nastavljamo pripreme u Podgorici gdje nas očekuje i turnir. To će biti posljednja provjera pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u februaru. Nakon turnira, radićemo sami dvije nedjelje. Zdravstveni bilten nije idealan. Imamo nekoliko povrijeđenih i bolesnih igrača, koji su već ispali iz igre za Roterdam. Ali, tokom turnira u Podgorici imaćemo jasniju sliku, poručio je selektor Vladimir Gojković.

Spisak igrača za pripreme i turnir u Podgorici selektor će objaviti u ponedjeljak. Prvog dana turnira od 17 sati i 30 minuta igraće Srbija i Sjedinjene Američke Države, za četvrtak od 18 sati zakazan je duel Crne Gore i Srbije, dok se u petak od 11 sati sastaju Crna Gora i SAD. Naravno, sve utakmice igraju se bez prisustva publike. Pokrovitelj turnira je Glavni grad Podgorica.