Bokserski savez dobio novog predsjednika

Posljednjeg dana 2020. godine Bokserski savez Crne Gore dobio je novog predsjednika. U pitanju je Aleksandar Klemenko, doskorašnji prvi čovjek Budve. A, glavni cilj će biti da se stvori stabilan savez koji će obezbijediti uslove da se boks vrati na puteve stare slave.

0
59
boks
Foto: Bokserski savez

Nastojaću da iskoristim sportsko iskustvo stečeno u radu u Budvi, gdje smo mnogo puta dokazali da znamo put do uspjeha. Cilj je da stvorimo stabilan savez, koji će biti na ponos cijeloj Crnoj Gori i da boks, kao što je to bilo nekada, bude jedan od glavnih sportova po svim parametrima”, rekao je Klemenko agenciji MINA.

Savez će biti reorganizovan na svim nivoima osim u stručnom timu. Boško Drašković će i dalje biti selektor, Nikola Ružić trener, a Dragan Đuričković sportski direktor. Jedna novina je da će Nikola Sjekloća biti direktor BSCG.

“Ako je taj tim, u prilično skromnim uslovima, uspio da ostvari kontinuitet u postizanju međunarodnih rezultata, onda smatram da ih treba zadržati i pružiti im podršku. Treba im pomoći angažovanjem raznih stručnjaka u radu sa reprezentacijom”, dodao je Klemenko.

“Vjerujem da će već u prvoj godini našeg rada biti vidljiv napredak Bokserskog saveza”, poentirao je Klemenko.