Bivši igrači Čelika i KMF Kaljari igraju za Aleksandra

0
56
Foto: Ilustracija

U utorak, 16. februara, u nikšićkom Sportskom centru biće odigrana humanitarna fudbalska utakmica između KMF Kaljari i bivših igrača Čelika.

Iz „Fap mašine“, koja je organizator akcije, kazali su da je cilj prikupiti što više sredstava za liječenje Nikšićanina Aleksandra Vujovića, kome je potrebna nova transplantacija bubrega.

„Plan je da okupimo bivše igrače ‘Čelika’ i zajedno sa momcima iz KMF ‘Kaljari’ realizujemo taj meč. Utakmica će biti održana u utorak, 16.februara u nikšićkom Sportskom centru, koji nam je partner u organizaciji utakmice“, kazao je Mrdelja Čvorović iz DDDK „Fap mašina“.

Dan prije utakmice, biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi, kao i humanitarna svirku na Trgu.

„Zbog nemogućnosti prisustva publike na dan utakmice, zbog zdravstvene situacije, organizovaćemo svirku dan prije utakmice da bi dali doprinos i oni koji ne mogu doći i ispratiti utakmicu. Ukoliko zbog novih mjera ne budemo u prilici da organizujemo svirku, postavićemo samo kutije, kako bi animirali sugrađane da doniraju onoliko koliko su u mogućnosti, kako bi svi zajedno pomogli Acu“, kazao je Čvorović.

Aleksandar Vujović je, prije devet godina, bio prvi pacijent kome je urađena transplantacija bubrega u Crnoј Gori. Tada je donor bila njegova majka Olivera, a transplataciju je uradio tim hrvatskih i crnogorskih ljekara. Usljed pojave Citamegalovirusa, koji je zadesio Aleksandra tokom prošle godine, došlo je do iznenadnog otkazivanja bubrega, tako da će morati ponovo na transplantaciju. Ovoga puta donor će biti njegov otac Branislav, koji je u potpunosti kompatabilan, a Aleksandru je za transplataciju bubrega i liječenje u inostranstvu potrebno 40.000 eura.

Porodica, rođaci i prijatelji zapоčeli su humanitarnu akсіju “Prijatelji za Acа”, kako bi prikupili potrebna sredstva, a Facebook grupa “Ana Đoković – in memoriam” organizuje humanitarnu licitacija.

Svi koji žele novac mogu uplatiti na račun: Aleksandar Vujovic Addiko Banka AD Podgorica Žiro račun: 555000900282225872 Devizni račun: 90032689223 IBAN: ME25555000900326892335