Bivši igrač Milana izvršio samoubistvo

0
118
Foto: Twitter

Italijanski list Corriere dello Sport otrkiva da se bivši mladi fudbaler Milana Seid Visin (20), koji je pronađen mrtav u svom stanu, ubio zbog rasističkih uvreda i teške situacije u kojoj se nalazio, a što je otkriveno nakon što je pronađeno njegovo oproštajno pismo.

Visin je rođen u septembru 2000. godine u Etiopiji i kao dijete se preselio u Italiju gdje ga je usvojila jedna porodica, a iako je u mladosti živio sretan život, stvari su se navodno promijenile kada je došao u nešto ozbiljnije godine.

“Gdje god odem osjećam teret zbog boje kože. Nisam imigrant, usvojen sam kada sam bio dijete i sjećam se da su me tada svi voljeli. Gdje god sam išao osjećao sam se odlično, ali stvari su se sada promijenilo”, piše u oproštajnom pismu Visina, navodi italijanski list.

Dalje se ovaj mladi igrač osvrnuo na probleme s kojima se susretao, a što je prema tvrdnjama ovog lista ujedno i razlog njegovog samoubistva.

“Našao sam posao, ali sam ga morao ostaviti jer je bilo previše ljudi, posebno starijih, koji su odbijali da ih uslužim zbog boje kože. Čak su mi govorili kako kradem posao mladim Italijanima, zbog čega se nešto promijenilo u meni. Kao da me postalo sramota što sam crn, a poslije je bilo strašno slušati na koji način se pokazuje mržnja prema crncima”

Pored Milana ovaj fudbaler igrao je još za Benevento, nakon čega se okrenuo futsalu gdje je nastupao za Atletico Vitalice. Upravo taj klub je i potvrdio ovu tužnu vijest.

Rođak Mine Raiole Vincenzo takođe je odao počast ovom igraču uz poruku da ga nikada neće zaboraviti i da će se vječno sjećati njegovih poteza kada je nosio dres Milana.