Biser crnogorskog fudbala voli “romantiku”: Prelević briljira u dresu OFK Beograda

0
1427
Foto: Privatna arhiva

Mladi crnogorski fudbaler Bojan Prelević već godinama važi za jednog od najperspektivnijih igrača rođenih u našoj zemlji I biserom iz generacije 2006.

Bojan je baš mlad počeo da se bavi fudbalom, od pete godine u FK Kalčo Podgorica igrajući tadašnju Đetic ligu. Brojni golovi, asistencije i sjajni potezi privukli su pažnju iz Italije, pa 2015. godine dolazi čovjek koji je radio do tada kao skaut Milana, Atalante i Fiorentine.

Ubrzo je Prelević stigao u Atalantu gdje boravio punih 10 dana i postigao 11 golova.  Život u internatu slavnog italijanskog kluba, postizanje golova i dobri potez, dali su dodatni motiv mladom igraču. Nakon toga čak četiri puta je išao u Virtus Entelu na usavršavanje, ali je pandemija koronavirusa, nažalost, prekinula te aktivnosti.

Tačno sa 11 godina Bojan prelazi u FK Budućnost, iako je tada imao i zvaničan poziv Crvene Zvezde i mnogih regionalnih klubova.  Proces treninga vodio je Miloš Vukčević, a Bojan se odmah izdvojio. Postigao je 21 gol u sezoni i imao pregršt dobrih asistencija i poteza. Ubrzo nakon toga uslijedio je i poziv Zvezde za koju je nastupio na tri turnira i postigao 27 golova.

Bojan je trenutno član pionirske reprezentacije Crne Gore kod selektora Gorana Perišića, ali mladi fudbaler sada stasava van Crne Gore, tačnije u ekipi OFK Beograda. Poslednja četiri mjeseca ovaj Podgoričanin nastupa za velikana sa Karaburme i čini se da mu sve bolje ide. Postigao je već 11 golova za “Romantičare” i igra na prepoznatljivom nivou. Ono što Bojana najviše raduje u novom klubu jeste sloboda da iskaže svoje umijeće na poziciji plejmejkera, po čemu je poznat i u regionu.

“Sada igram u OFK Beogradu i pozdravljam trenera i sve saigrače . Imali smo niz od nekoliko sjajnih utakmica u 2021. i nalazim se u najboljoj formi. Rado dolazim na treninge i jedva čekam svaki meč”, kazao je kratko za naš portal 15-godišnji Prelević.

Fudbalski putevi za ovog mladog igrača svakako nijesu laki, ali svi se iskreno nadaju da bi mladi igrač mogao da nastavi putem koji su utabali mnogi crnogorski asovi.

Ako je vjerovati tradiciji, beogradski klubovi su bili prilično srećni za svakog Crnogorca, pa se nadamo da će se i Bojan jednog dana rado sjećati boravka u OFK Beogradu.