Beker: Genijalnost Đokovića pokazala se u ključnim momentima finala

0
16
Foto: AFP

Slavni njemački teniser Boris Beker biranim riječima govorio je o Novaku Đokoviću i njegovom osvajanju Australijan opena.

Đoković je u finalu lako savladao Danila Medvedeva i došao do devetog trofeja u Melburnu.

“Genijalnost Novaka Đokovića pokazala se u ključnim momentima finala Australijan opena, kada je bio u stanju da pronađe najbolju igru kad je bilo najpotrebnije. I dok dolazeća generacija polako napreduje ka njemu, možete da očekujete da će etablirani šampioni nastaviti da osvajaju najveće titule. Danil Medvedev mu je parirao uspješno krajem prvog seta, onda je imao rano brejk u drugom. U oba slučaja Đoković je uspio da izvuče iz sebe najbolji tenis, dok je njegov protivnik krenuo u suprotnom smjeru. Vidjeli smo mentalnu i taktičku klasu Srbina, ovi mlađi izazivači još nemaju tu vrstu zrelosti. Novak nije želio da bude uvučen u duge razmjene sa osnovne linije, preuzeo je inicijativu i bio je agresivan od početka. To je poremertilo ritam Medvedeva i rezultat je bila jednostrana pobjeda koju niko nije predvidio”, rekao je nekadašnji Novakov trener.

Beker je prokomentarisao i Đokovićevu borbu sa Federerom i Nadalom za najveći broj Gren slem trofeja.

“Bitka za najveći broj Gren slemova se nastavlja. On je sada nadomak Rodžera Federera i Rafaela Nadala, devetostruki šampion Australijan opena im se približava i spreman je da ih prestigne. Mlađi je, što je značajno. Moje mišljenje je da je Federer i dalje u stanju da osvoji Vimbldon, dok je Nadal i dalje favorit na Frenč openu. Pominjao sam u ovoj kolumni prije dvije nedjelje da je Melburn ključan za Novaka u smislu postavka cijele sezone, u psihološkom smislu više nego sve drugo. Da nije pobijedio, bio bi to težak udarac za njega posle svega što se dogodilo u Njujorku i Parizu”, kazao je Njemac.