Begović: Na dobrom smo putu depolitizacije sporta

0
43
Begović sa predstavnicima Nikšića, Foto: Uprava za sport i mlade

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, danas je održao sastanak, u online formatu, sa sekretarom za sport Savjeta Evrope, Stanislasom Frosardom.

Fokus je bio na ponovnom uspostavljanju saradnje Uprave za sport i mlade i komiteta nadležnih za sport Savjeta Evrope.

“Danas sam imao razgovor sa sekretarom Savjeta Evrope, Stanislasom Frosardom koji je prepoznao idejni cilj kojem sam se dodatno posvetio od kada sam stupio na čelo Uprave za sport i mlade, a to je apsolutna depolitizacija i demokratizacija u oblasti sporta i mladih u Crnoj Gori, kazao je Begović.

Begović je dan ranije imao i uspejšne sastanke sa gradonačelnicima Nikšića i Budve, Markom Kovačevićem i Batom Carevićem.

Gosti Begoviću bili su i sekretar Sekretarijata za sport u Nikšiću, Dejan Ivanović i Kovačevićev šef kabineta, Marko Perućica.

“Uvezanost Uprave za sport i mlade sa lokalnim samoupravama mora biti na visokom nivou ukoliko želimo da stvaramo brze, efikasne i konkretne promjene u korist sportista i omladine širom Crne Gore. Dakle, mora biti otvorenosti sa obije strane, te sam tim povodom i održao sastanak sa čelnim ljudima dvije crnogorske opštine i moram istaći da sam za sada zadovoljan tokom kojim idu sastanci”, obavijestio je Begović.

“Da bi javnost bila upućena u to što podrazumijevam pod neophodnom uvezanošću institucije na čijem sam čelu i opština u Crnoj Gori, daću vam primjer koji je vrlo konkretan – projekti sportske infrastrukture i omladinskih servisa koji se realizuju širom naše države, uz pokroviteljstvo Uprave za sport i mlade, a koji predstavljaju ogromnu pomoć sportistima i omladini Crne Gore, ne mogu biti uspješno sprovedeni bez potpore lokalnih samouprava. Ovo je samo jedan od primjera, dakle želim da se konačno osvijestimo i krenemo da zajedno radimo na prosperitetu naše države, korak po korak”, poručio je Begović.