Baka Slišković: Ako Bejl vrijedi 100 miliona, Džajić bi vrijedio milijardu

0
108
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Legendarni jugoslovenski fudbaler i bivši as Veleža iz Mostara, Blaž Baka Slišković, kazao je da je svaki klub u bivšoj velikoj državi imao po nekoliko fudbalskih asova.

U rauzgovoru za “Mozzartsport” Slišković je uporedio tadašnje igrače sa današnjim najvećim asovima evropskih velikana.

“Mi smo tada imali da kažem sreću što nijesmo nigdje mogli da idemo do 28. godine, pa je zato tadašnja liga bila među tri ili četiri u Evropi. Nijesmo puno razmišljali o nekim velikim parama i bogatstvu. Uživali smo u lopti, igri, zabavi. Zato je bilo puno velemajstora kao što su Pižon, Čava Dimitrijević, Zajec, Jerković, Šurjak. Pa vi ste u skoro svakom klubu imali igrače evropskog kalibra. Počevši od Harisa Škore, Baždarevića, Husrefa Musemića, Pašića. U Vardaru Ringova, Koče Dimitrovskog, u Olimpiji Popivode, u Dinamu Mlinarića, Cice Kranjčara. U svakom klubu bila su dva ili tri igrača koja su mogla da igraju bilo gde“, kazao je Slišković i dodao:

“Odmah da kažem, najveće razlike su u cijenama igrača. Ovo što poseduju današnji igrači, ne vidim neke velike razlike između recimo Bejla, koji vrijedi sto miliona i Ivana Gudelja. Ili recimo, ako Bejl vrijedi sto miliona, Dragan Džajić bi danas vrijedio milijardu.“

Osim Veleža Slišković je igraop za veliki broj klubova, između ostalih za Hajduk iz Splita, Marsej, Peskaru i Lens.