ATP podržao Novaka

0
23
Foto: Twitter

Nakon nedjelju dana, Asosijacija teniskih profesionalaca podržala je Novaka Đokovića.

Iz kancelarije ATP je izdato saopštenje povodom poslednjih dešavanja sa najboljim igračem svijeta.

“ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod Australije podnio od početka pandemije korona virusa i stroge imigracione politike koje su uspostavljene. Komplikacije poslednjih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju, međutim, ukazale su na potrebu za jasnijim razumijevanjem, komunikacijom i primjenom pravila”, stoji u saopštenju, prenosi B92.

Nije propuštena prilika da se osvrnu na dešavanja proteklih dana koja su uzburkala svjetsku javnost.

“Dok je putovao u Melburn, jasno je da je Novak Đoković vjerovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku. Niz događaja koji je doveo do sudskog ročišta u ponedjeljak bio je štetan na svim frontovima, uključujući i Novakovo blagostanje i pripreme za Australijan open. Zahtjevi za medicinsko izuzeće igrača se postavljaju nezavisno od ATP-a, međutim mi smo u stalnom kontaktu sa Tenis Australija da bismo tražili jasnoću tokom ovog procesa. Pozdravljamo ishod saslušanja u ponedjeljak i radujemo se nekoliko uzbudljivih teniskih nedjelja pred nama”.

Naravno, iz ATP i dalje snažno preporučuju igračima da se vakcinišu.

“U širem smislu, ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP Touru, za koju vjerujemo da je od suštinskog značaja za naš sport da se izbori sa pandemijom. Ovo je zasnovano na naučnim dokazima koji podržavaju zdravstvene beneficije koje se pružaju i u skladu sa globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će vremenom postati stroži. Ohrabreni smo da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano, što je dovelo do ovogodišnjeg Australijan opena”, zaključuje se u saopštenju.