Andrej Šibalić osvojio prve bodove u Evropskom kupu

0
34
Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Crnogorski parasnouborder Andrej Šibalić, poslije uspješne klasifikacije, osvojio je i prve bodove nastupom na Evropskom kupu u holandskom Landgrafu.

On je u kategoriji LL2, u disciplini banked slalom, prvi takmičarski dan završio na 11. mjestu.

Vožene su dvije trke, a kao zvaničan rezultat računa se postignuto bolje vrijeme.

Šibalić je ostvario vrijeme od 50,25 sekundi i osvojio 31,2 boda.

Drugog takmičarskog dana je, sa vremenom bolje vožnje 48,72 sekunde, zauzeo osmo mjesto od 12 takmičara i upisao dodatnih 37 bodova.

Šibalić je kazao da nastup na Evropskom kupu u holandskom Landgrafu veliko iskustvo za njega, navodeći da je zadovoljan jer je iz trke u trku značajno popravljao vrijeme.

“Ostaje žal za poslednjom trkom, u kojoj sam najbolje vozio, ali sam imao nesrećan pad tri kapije prije kraja”, kazao je Šibalić.

On se posebno zahvalio hrvatskom parasnoubord timu na čelu sa Stipeom Tomljanovićem, trenerom Bruna Bošnjaka osvajača bronzane medalje na posljednjm Zimskim paraolimpijskim igrama u Koreji.

“On mi je na mom debiju puno pomogao u procesu pripreme za trke”, kazao je Šibalić.

Paraolimpijski komitet saopštio je da prvi bodovi Šibalića, kao prvog takmičara u istoriji crnogorskog paraolimpizma u zimskim sportovima, otvaraju mogućnost i dobijanja pozivnice za nastup na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu od 4. do 14. marta naredne godine.

Holandski Langdraf okupio je više od 100 takmičara iz 28 država svijeta.