Anćeloti u Realu tri godine

0
27
Foto: Getty Images/Alexander Hassenstein

Ni Alegri, Ni Konte, ni Poketino! Novi trener Real Madrida zvanično je Karlo Anćeloti objavio je najveći svjetski klub na društvenim mrežama.

Anćeloti će potpisati ugovor sa Real Madridom i na taj način naslijediti Zinedina Zidana na mjestu šefa stručnog štaba tima koji je ove sezone ostao bez trofeja.

Anćeloti nije bio prva opcija predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, ali posle nezavršenog posla sa Alegrijem i Pelegrinijem, čelnici Kraljevsko kluba odlučili su se za iskusnog Italijana i čovjeka koji je između 2013. i 2015. godine već boravio na klupi Real Madrida i osvojio evropsku titulu. 

Podsjetimo, prvi pik Florentina Pereza bio je Masimilijano Alegriali kako se ovaj odlučio za povratak u Torino krenula je licitacija. U jednom trenutku favorit je bio Raul, onda je u prvi plan izbio Antonio Konte, da bi informacije iz Francuske da je Poketino zatražio raskid ugovora sa Pari Sen Žermenom posle svega nekoliko mjeseci izbacile Argentinca u prvi plan. Na kraju, trijumf je odnio čovjek na koga niko nije ozbiljno računao. Čak nije pominjan ni na onim najširim listama kandidata.

Italijan i Real bili su odličan spoj. Bio je obožavan u svlačionici, gajio pristojne odnose s pretpostavljenima, za dvije godine donio je četiri trofeja. Najvažniji je svakako “desima”, deseta evropska kruna.

Italijanski stručnjak vodio je Real na 119 utakmica i zabilježio sljedeći učinak: 89 pobjeda, 14 remija, 16 poraza.