“Ajkule” sa Hrvatima na startu kvalifikacija za Svjetsku ligu

0
38
Foto: wpolo.me

Najbolji crnogorski vaterpolisti danas protiv Hrvatske igraju četvrtfinalni duel evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige.

“Ajkule” i “barakude” su odigrale dva sjajna meča na Evropskom prvenstvu u januaru 2020. godine –  u grupi su Hrvati slavili 11:10, dok su crnogorski vaterpolisti u borbi za bronzu bili uspješniji kada je rezultat bio 10:9 nakon nevjerovatnog preokreta.

“Ovo je prvo veliko takmičenje nakon godinu dana. Međutim, tokom ljeta smo bili tri mjeseca zajedno, i to nam je puno značilo. Imali smo kratke pripreme prije ovog takmičenja, i već sjutra nas čeka taj duel sa Hrvatskom, repriza čuvenog meča za treće mjesto iz Budimpešte. Radi se o jednoj od najboljih selekcija na svijetu, sigurno da su u Top 3. Uvijek igraju na jednom izuzetno visokom nivou. Znamo koliko nezgodni mogu da budu. Ovo je prilika da pokažemo koliko smo radili u proteklom periodu, da pružimo maksimum. Prije svega, ovaj turnir će biti dobar pokazatelj gdje smo trenutno pred ono najvažnije, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u februaru”, poručio je Stefan Vidović.

Vladan Spajić očekuje uzbudljiv meč i dodaje da su “ajkule” imale par povreda i izostanaka igrača pred ovaj turnir.

“Međutim, neki drugi igrači su dobili šansu. Da pružimo maksimum, odigramo dobar meč sa Hrvatskom, pa ćemo vidjeti na kraju ko će biti uspješniji. Dobro se znamo sa njima, nema nepoznanica. Mislim da će odlučiti momenat, sitnice… Ovjde nas čekaju tri sigurne utakmice i to je najvažnije, to je najveći benefit ovog turnira. Ali, daćemo sve od sebe i da rezultatski budemo uspješniji, jer u slučaju trijumfa bićemo na korak od F8 Svjetske lige”, istakao je Spajić.

Utakmica Crna Gora – Hrvatska igra se u Debrecinu od 18.15h, a bolji iz tog duela ići će na pobjednika meča Italija – Mađarska. Španija u polufinalu čeka boljeg iz duela Francuska – Grčka.