Slavni teniser zaradio milione u karijeri: Molio sam kolege da mi daju hranu

0
51
Foto: Screenshot, Twitter

Slavni australijski teniser Mark Filipusis otkrio je da je prolazio kroz teške trenutke u životu uprkos činjenici da je od tenisa zaradio sedam miliona dolara.

Tokom karijere osvojio 11 ATP titula u singlu i tri u dublu. Bio je plasiran među najboljih osam tenisera svijeta, a igrao je i dva finala na Grand slam turnirima (US Open 1998. i Wimbledon 2003. godine).

Bez obzira na to, prošao je kroz teško razdoblje u životu i čak je od prijatelja tražio novac za hranu.

“Porodica mi je sve, prioritet i moj svijet. Sanjao sam da postanem profesionalni teniser i porodica je sve dala za to. Moj otac je radio u banci i dao je otkaz kako bi mi pomogao da ispunim snove. Dobra stvar je što sam mogao brinuti o njima, bez da se vraćaju poslu. Ipak, došao sam u tešku situaciju kada su povrede sve stopirale”, rekao je Mark i nastavio:

“Kada ste profesionalni sportista, posljednja stvar o čemu mislite su tmurni dani. Kažu da treba čuvati za takve dane. Nisam mogao sebi ništa da priuštim i molio sam prijatelje da mi daju novac za hranu. Sedam dana smo jeli tjesteninu od kupusa koju je moja majka zvala hranom za siromašne”, dodao je teniser porijeklom iz Grčke.

Mark Filipusis je dodao da se često nazivao idiotom i da mu je sada smiješno šta je radio.

“Mijenjao sam automobile iz dosade, ili kada bih pogledao film. To je smiješno, kupio bih Porše turbo jer sam vidio na filmu. Dao sam 100.000 dolara za Dodg Viper jer nisam želio ići taksijem kući, a onda sam ga prodao drugi dan”.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fsasaustralia%2Fstatus%2F1444141035156688896&widget=Tweet